15:00

Södra Wätterns IF

Referat: Månsarps IBK B - Södra Wätterns IF

Siffrorna talar sitt tydliga språk. Södra Wätterns IF numret större än våra lila killar.
Tycker vi stör dom bra i första perioden, och bitvis i andra perioden. Men sedan så visar de bra skärpa i 3:e.
De har 3 killar som gör 5 poäng idag, och just avsluten var absolut skillnaden i första och andra perioden.

Första perioden slutar 1-3. Här tycker jag alla formationer gör en bra insats. Vi har 2 i stolpe/ribba, när vi får spela 5 minuters PP. Det var väl den stora dramatiken i första perioden. När våra gäster gör 0-2, sätts deras nr 8 som assist till målet. Problemet är dock att nr 8 är inte med i protokollet, eller i IBIS. Så matchstraff för honom, och de får som sagt 5 minuter.
Hade vi kivtterat och vänt här, så hade matchen blivit lite roligare, för Södra Wättern slapp ju jaga i underläge hela matchen.
Utvisningen kom efter våran reducering, då vi helt enkel inne hunnit lägga in 0-2 i IBIS innan.
Våran reducering gjordes av debutarande Noel Lindblom. Assist Filip Wingren

I andra hänger vi med våra gäster till 4-6. Men 2 mål av 13 sekunder av gästerna Dani Hyytiäinen, avgör känns det som.
Det tråkiga här är att vi har alla chanser i världen att byta innan deras båda mål. Men väljer envist att vara kvar på banan.
Detta är helt klart något som måste förbättras. Medans vi låg kvar med samma femma, så passade gästerna på att ta in sin bästa, och fick också resultat.

Sista blir ju oerhört målrik (tyvärr åt fel håll). 2-7.
Noterbart här är att Hugo Krantz, drar på sig ett hattrick i utvisningar. Samt att deras nr 9, lyckas med konststycket att ta en 5-minutare, komma in 19:44, och dra på sig en ny utvisning 19:51.

Poängmässigt, så är vår 3:e femma bäst idag. Med Edvin, Gustaf, Oliver A, Magnus och Simon S.
Dock så hade de fler bra chanser, liksom vår förstafemma den s k ungdomskedjan, med killar födda 02 och 03.
Men vi måste bli mer kliniska i avsluten. Samt värdera våra lägen. Ibland sprang vi tyvärr på varandra vid bra lägen, istället för att sortera ut, vem som ska avsluta.
Men med tanke på våra förutsättninga med 1 träning i veckan, så gör många det bra ändå.
Ser jag in i framtiden med detta lag, så tycker jag att förutsättningarna ser riktigt bra ut för att få till något bra.
Ebba som tränat med oss under senaste 2 veckorna fick komma in sista 2 minuterna. Kul.

Tack till Tomas Abrahamsson för hjälp i seketariatet. Blev lite svettigt där idag, och jag ber om ursäkt för missen med 5-minuters utvisning på tavlan.